Het EK, Formule 1… Hup Holland Hup!

 

We stonden een tijdje stil, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de coronapandemie naar de achtergrond trekt. Gesloten sportscholen, geen groepssporten en wedstrijden zonder publiek… Dat is nou niet hoe we het graag zien! Maar het einde is in zicht. Heerlijk in het zonnetje het Nederlands elftal supporten of het verdriet van Verstappen verwerken. Samen is dat toch veel gezelliger! Wij krijgen er weer een lach van op ons gezicht.

 

Al was het wel een pittige periode. We zijn een generatie die bewuster leeft en sporten is daar natuurlijk een groot onderdeel van. De gesloten sportscholen waren voor veel jongeren misschien het ergste. Meiden die kilo’s erbij kregen, terwijl ze er bij de mannen juist afgingen.

 

Er zijn natuurlijk ook positieve punten. We leven met minder afleidingen en buiten sporten is echt een alternatief geworden. Optrekken, waterflessen gebruiken en opeens kilometers hardlopen in plaats van een PR bij je bench press. Wij vragen ons af of buiten sporten iets blijvends is. Of kijk jij er stiekem weer naar uit om in een warm zweethok te wachten tot je apparaat eindelijk vrij is?

 

Buiten de kaders kleuren

 

De sportscholen doen er in ieder geval alles aan om hun investeringen niet verloren te laten gaan. Er is natuurlijk veel geïnvesteerd in apparatuur om buiten te kunnen sporten. Zandzakken, extra banden en optrek rekken. Net zoals heel veel situaties, laat ook deze verandering mensen weer outside the box denken. Zo bieden veel sportscholen juist nu nieuwe permanente buiten trainingen aan, want anders gaan al die dure spullen en creatieve oefeningen maar verloren. Wij gaan weer een gokje wagen met het sporten en voor alle toppers die het proberen: goedzo! Flaneren maar met die summer body!