We mogen weer feesten, dat betekent

het einde van de corona crisis inzicht!

Hier mogen we echt op proosten! Zie het maar als een symbolisch einde van de coronacrisis! Afgelopen weekend was het zover, de nachtclubs mochten officieel open. Er werd keihard legaal gefeest. En de rijen hielden niet op “een activiteit die velen hebben gemist”, zei premier Rutte afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie. En gefeest hebben we met zijn allen! Hier even een overzicht wat er afgelopen weekend allemaal is gebeurd. Want laten we nou heel eerlijk wezen, stiekem dachten we dat het helemaal zou escaleren. Laten we beginnen bij het begin.

Maar eerst! Even een testje!

Snel even laten testen, want anders mag je niet naar binnen! En dat dachten we met z’n allen. Door de combinatie van grote drukte en een hackpoging van het systeem dat de testuitslagen registreert, kwamen velen uitslagen niet binnen. En je mag pas de club in als je een negatief test bewijs laat zien. Vele jongeren hadden een zenuwslopend weekend omdat ze geen uitslag binnen hadden gekregen.

Geen uitslag

Stichting Open Nederland, de organisatie achter al deze testfaciliteiten, liet vrijdag meteen weten dat de problemen met de testuitslagen een gevolg waren van een hackpoging. Gelukkig zijn de problemen verholpen en is het systeem weer op volle toeren. We kunnen ons weer allemaal laten testen.

Maar juich niet te vroeg, want op verschillende test locaties is het onwijs druk. Als je lekker losjes wilt gaan aankomend weekend, plan het goed in en reis dan wel ruim op tijd naar de testlocaties.

Corona QR Code? Nee screenshotje!

Hebben we het allemaal meegekregen wat er werkelijk gebeurde afgelopen weekend met de entreebewijzen? Een interviewer van Powned Nieuws ging de straat op en hoorde de gekste verhalen van feestvierders. Het scheen dus zo te zijn dat als je een screenshot maakte van de corona QR code van iemand anders, dat je makkelijk met je hele vrienden crew naar binnen kon gaan. Maar zo makkelijk is de corona check app niet te hacken.

 

Een test bewijs is maar liefst veertig uur geldig. Daarmee is een feestvierder binnen een uur tijd wel te vinden bij een nachtclub, een wedstrijd en een concert. Maar de QR code ververst elke twee minuten de code. De  zwarte en witte blokjes verschuiven steeds, net zoals de Mcdonald’s app maar die ververst elke vijftien minuten. Daarom is het verhaal wat zo de ronde gaat helemaal niet waar. 

 

Er is dus wel een mogelijkheid om met hetzelfde testbewijs binnen te komen, maar dan wordt het een snel trucje van twee minuten. En er zou dan geen controle moeten plaatsvinden van legitimatiebewijs.

 

Party agenda 

Als je geen feestje wilt missen, en je gaat de komende tijd je dansmoves testen, laat je dan ook echt op tijd testen. Check de party agenda hier https://www.djguide.nl/events.p/from/21-06-2021?