Zondag 29 augustus

URBAN CULTURE FESTIVAL: MOVIE, MUSIC & DANCE

VAN 18:00 TOT 22:30 UUR

 

Een lange zomeravond vol live muziek (NUMIDIA, ZEFANIO en DJ Friss), dans (MOVES HAAGLANDEN, CYPHER HQ en de HEAVY HITTERS vs CYPHER ACTIVE) én de film CITY OF LIES over de moord Notorious B.I.G..

Het programma is samengesteld door Haags Hip Hop Centrum en die staan altijd garant voor een ultieme laidback sfeer en gezelligheid.

Laat je meenemen door de host JACK FADED op deze laatste zondagavond van de vakantie en sluit ‘m samen af in het Zuiderparktheater.

city of lies

City of Lies

“The only thing more notorious than the crime, was the cover up.”

‘City of Lies’ vertelt het waargebeurde verhaal over een van de meest beruchte misdrijven van de afgelopen jaren, de moord op rapper ‘The Notorious B.I.G.’. Detective Russell Poole probeert al jaren de moordzaak op te lossen, maar na twee decennia is de zaak nog altijd open. Een verslaggever, Jack Jackson genaamd die wanhopig zijn reputatie wil redden, is vastbesloten om uit te vinden waarom. Op zoek naar de waarheid werken de twee samen en ontrafelen een groeiend netwerk van institutionele corruptie en leugens.

numidia 2

Numidia

De Nederlands-Marokkaanse Numidia El Morabet (1999) werd voor het eerst door het grote publiek gezien door haar deelname aan The Voice Kids, waar ze in 2015 in de finale stond. Daar uit volgde een platencontract bij Trifecta en heeft ze verschillende grote hits op haar naam staan, zoals ‘Meli Meli’ (met Ali B & Ronnie Flex), ‘Alleen Wij’ (met Famke Louise) en ‘Chale’ (met Johnny500 en Chip Charlez). In 2020 bemachtigde ze de FunX Awards voor ‘Artist of the Year’ en ‘Best Song’ met ‘Tout Est Bon’ (samen met Boef). In tv-programma Ali B Op Volle Toeren nam de charmante zangeres in 2020 het nummer Hemel En Aarde van Edsilia Rombley onder handen, en Rombley zong haar versie van ‘Chale’. Naast zang is ook dans een kwaliteit; tijdens haar jeugd danste ze al op hoog niveau en tegenwoordig komt dit in haar energieke live shows ook met veel passie naar voren.

 

Zefanio klein

Zefanio

Zefanio is vanaf jongs af aan al bezig met muziek. Op jonge leeftijd luistert hij veel naar muziek en probeert hij zijn grote idolen na te doen door mee te zingen en rappen met de teksten. Een aantal jaar geleden verdiept hij zich in de muziek en begint hij zijn talenten te gebruiken om zelf liedjes te schrijven en het componeren van beats. Zefanio richt zich in eerste instantie op rappen in het Engels, maar na korte tijd besluit hij toch te gaan voor Nederlandstalige nummers. Miljoenen streams youtube-views verder kunnen we zeggen dat dat een goeie zet is geweest.

Knipsel

Cypher HQ

In het stuk GROWTH onderzoekt de maker, Arjuna Vermeulen, de betekenis van groei en de significantie van broederschap in dat proces. De groei van de dansers waar hij mee samenwerkt voor dit stuk (Jeffrey Hoofs en Marchano Sarijoen) maar ook de groei van hem zelf als maker en als persoon. Als jonge Bosschenaar zag Marchano voor het allereerst iemand de dansstijl popping beoefenen bij hem op school. Hij zag de waves en hits en was zeer impressed totdat deze popper opeens de gekste zijwaartse hang move deed en toen wist hij het zeker. Popping ging zijn ding worden. De danser die hem hier inspireerde? Jeffrey Hoofs. Waar dit verhaal begon als slechts een inspirerende ontmoeting zijn zij nu broeders in hart en ziel. De weg van groei die zij hiervoor hebben moeten afleggen was een ware rollercoaster. Maar ze kwamen er uit. Gebroken, gekwetst maar ook zeker gegroeid als mensen. Daar vonden zij elkaar weer. Twee beschadigde zielen die elkaar nodig hadden om verder te groeien.

 

heavy hitters klein

Heavy Hitters vs Cypher Active

Deze 2 crews zijn specialisten in Toprocks, freezes, windmills en headspins! Zegt het je al wat? Als je aan breakdance dacht zit je helemaal goed! Deze dansgroepen uit verschillende steden gaan met elkaar de strijd aan in het Zuiderparktheater om te bepalen wie zich de bazen van Den Haag Inside Out mogen noemen. Het mooiste van allemaal? Jullie mogen meekijken! Wie pakt een L en wie neemt de winst naar huis? Only one way to find out!

 

 

Cypher Active
numidia 2

Music: Numidia

Zefanio klein

Music: Zefanio

Heavy Hitters - showcase breakdance

Dance: Heavy Hitters

city of lies

Movie: City of Lies

Knipsel

Dance: Cypher HQ

Moves vierkant

Dance: Moves Haaglanden

Vrijdag 6 augustus (geweest)

Muziekworkshops & Showcases

Van 16.00 tot 22.00 uur is er een ramvol programma met workshops rap, dj en beatmaking met host Jack Faded on fire. Showcases van JM Fuego, Kevcody, Lee Aron en Mariseya geven je de ultieme flow. Er zijn meerdere workshoprondes: om 17.00 uur (rap en beats), 18.00 uur (rap en DJ), 19.00 uur (DJ), 20.00 uur (DJ en beats) en 20.45 uur (rap en beats). Het Zuiderparktheater is open vanaf 16.00 uur. Schrijf je snel in voor de workshops om zeker te zijn van een plekje. Je bent natuurlijk ook welkom om een kijkje te nemen!

jayriet

16.00

DJ Jay Riet

Mariseya

17.45 – 18.00

Showcase
Mariseya

IMG_7321

18.45 – 19.00

Showcase
JM Fuego

leearon

19.45 – 20.00

Showcase
Lee Aron

IMG_4308

21.30 – 22.00

Showcase
Kevcody

mekki workshop rap

Workshop Rap door Mekki

Heb je jouw barz ready en ben je op zoek naar wat tips om ze nog meer op level te krijgen? Of heb je altijd al eens willen weten hoe je een tekst op een beat schrijft en deze lekker laat flowen. Dan is dit jouw workshop!

Rashad-dj

DJ-workshop door Rashan

Regel jij al op huisfeestjes de tunes en playlists? Ben je altijd op zoek naar de nieuwste sounds in verschillende stijlen? Tijdens deze workshop leer je hoe je dit naar een nieuw level kan trekken. Je leert mixen, scratchen, hoe je effectjes toepast op je tracks en waar een DJ verder allemaal rekening mee moet houden. Doe mee en wie weet trek je binnenkort volle zalen!

JM FUego Beatmaking

Workshop Beatmaking door JM Fuego

Tijdens deze workshop leer je meer over het leven en ‘t werk van een producer. Hoe maak je een beat en waar moet je allemaal aan denken? Samplen, drums, effecten, mixen en masteren zijn een aantal onderdelen die behandeld worden tijdens deze sessies. Kickstart hier je producers carrière en voor dat je het weet ben je een pro!

Zaterdag 31 juli (geweest)

Dansworkshops

Meebewegen is gegarandeerd met workshops Hiphop door Moves! Haaglanden, Afro door Beweigi en Breakdance door Haags HipHop Centrum! Er zijn vijf workshoprondes met om 13.00 uur (Breakdance en Afro), 14.00 uur (HipHop en Afro), 15.00 uur (HipHop en Afro), 16 uur (Breakdance en HipHop) en om 17.00 uur (Breakdance). Inschrijven is verplicht dus meld je snel aan! Tussen de workshops worden er showcases gepresenteerd door The Pigeons, Heavy Hitters en Moves!

 

Het Zuiderparktheater is geopend vanaf 12.00 uur.

Dwayne Boumann
Roy Stouthamer-hiphop docent

Workshop Hiphop

Dansen op jouw favoriete urban/hiphop tunes die hoog in de muziek charts staan. Tijdens deze workshops ga je samen met de workshopdocent aan de slag met het aanleren van een choreografie die daarna als groep opgevoerd kan worden. Je leert losjes te bewegen op de beat en dit tegelijkertijd strak en netjes gelijk met jouw mededansers uit te voeren.

Nelson Gariba - workshop docent Afro

Workshop Afro

Kan jij niet stilzitten als jij afrobeat op de radio voorbij hoort komen? Pak dan nu je kans om te leren bewegen op deze energieke muziek. Move your body to the rhythm of the beat!

Diogo Nogueira - breakdance docent

Workshop Breakdance

Breaking, B-boying oftewel Breakdance! Zonder twijfel de meest explosieve en acrobatische dansvorm die er bestaat. Begonnen op de straten van New York, daarna verspreid over de hele wereld en sinds kort zelfs een Olympische Sport. Tijdens deze workshop leer jij de basics van de dans en krijg je een goed beeld van wat er allemaal bij komt kijken. Aan het eind van de les ben jij in ieder geval ready voor jouw eerste battle!

Heavy Hitters - showcase breakdance

Tussen de workshops worden er showcases gepresenteerd door The Pigeons, Heavy Hitters en Moves!

In het Zuiderparktheater zijn voor €5,50 picknickpakketjes verkrijgbaar met een stuk fruit, candybar, flesje water en belegd stokbrood (ook halal en vega beschikbaar).